Katarína Jankeje Samospráva

Juraj Želiska, kandidát na primátora Topoľčian: Toto sú dôvody prečo kandidujem!

Ako sme vám sľúbili, postupne oslovujeme kandidátov na primátora nášho mesta s cieľom priblížiť voličom pripravovaný volebný program, ako aj samotných kandidátov, spomedzi ktorých si už 15. novembra budeme vyberať nového zástupcu.

Ilustračný obrázok k článku Juraj Želiska, kandidát na primátora Topoľčian: Toto sú dôvody prečo kandidujem!
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

Pred nedávnom sme vám priniesli článok, v ktorom súčasný primátor Peter Baláž prezrádza svoje dôvody na opätovnú kandidatúru. Ak bude zvolený, pôjde o tretie viťazstvo za sebou. Viac o jeho dôvodoch si prečítajte článku: Primátor Topoľčian Peter Baláž: Toto sú dôvody prečo znova kandidujem.

Na novo zvoleného primátora čaká množstvo podnetov aj od obyčajných obyvateľov Topoľčian. Jedným z problémov, s ktorým sa treba v budúcnosti zaoberať je dostatočný počet parkovacích miest v blízkosti Nemocnice s poliklinikou. O problémovom parkovaní na Ulici Mieru sa dozviete viac v článku: Teraz prehovorila ulica: Rýchla jazda, cudzie autá pred domom, i toto trápi obyvateľov ulice Mieru.

Druhým, oficiálne ohláseným kandidátom na post primátora Topoľčian je poslanec Mestského zastupiteľstva, Juraj Želiska. „Počas štvorročného pôsobenia vo funkcii poslanca MsZ som získal veľmi veľa skúseností v samospráve a zároveň som dospel k poznaniu, že pre ďalšie smerovanie mesta, kvalitu života všetkých obyvateľov v Topoľčanoch je nutná zmena. Chcem priniesť potrebnú ponuku nových nápadov, myšlienok, odhodlania a charakteru, aby sme spoločne budovali moderné Topoľčany, na ktoré budeme hrdý a ktoré budú miestom pre plnohodnotný a kvalitný život,“ povedal pre náš portál Želiska. Oficiálny volebný program bude verejnosti známy síce až v septembri, no my už teraz poznáme dôvody jeho kandidatúry.

Dôvody, pre ktoré kandiduje:

  • Chcem budovať transparentnú, otvorenú a efektívnu samosprávu na základe participácie občanov na správe mesta, zodpovednosti, charakternosti, čestnosti a spolu so zamestnancami mestského úradu prinášať kvalitný servis a služby obyvateľom Topoľčian. Chcem znižovať nezamestnanosť vytváraním nových pracovných miest a maximálne podporovať prílev investícií a vytvárať podnikateľskému prostrediu podmienky pre ich činnosť.
  • Našu úctu a lásku si zaslúžia seniori, v tejto oblasti je môj cieľ zvýšiť starostlivosť a kvalitu života seniorov, rozširovať sociálne služby a priniesť nové myšlienky, aby naši seniori prežili dôstojnú jeseň života. Naša budúcnosť je mladá a stredná generácia a jedna z kľúčových priorít vo volebnom období bude ,osobitne venovať pozornosť mladej a strednej generácií, priniesť novú kvalitu v oblasti voĺnočasových aktivít, podpory športu, budovaním detských ihrísk, zvýšením úrovne kultúry, organizovaním nielen tradičných podujatí s novou kvalitou, ale aj organizovaním kultúrneho leta na našom námestí, oživiť korzo a spoločne budovať ľudské hodnoty, súdržnosť a lokálpatriotizmus.
  • Úplne iný rozmer chcem priniesť v oblasti informačnej a komunikačnej. Nechcem byť primátor viditeľný iba v predvolebnom období, chcem s občanmi komunikovať nielen na úrade a prostredníctvom mailovej korešpondencie, ale budem organizovať pravidelné výjazdové pracovné stretnutia do jednotlivých častí mesta a spolu so zamestnancami MsU riešiť skutočné problémy našich obyvateľov.
  • Funkciu primátora nevnímam ako nástroj získania peňazí a bohatnutia počas volebného obdobia, ale ako službu ľuďom a aj preto chcem pravidelne a adresne podporovať z platu primátora organizácie, športové kluby a sociálne slabé rodiny. Spolu hľadajme to čo nás spája, buďme ľudskejší, tolerantnejší a spolu robme múdre a správne rozhodnutia aby Topoľčany boli lepším mestom pre život.

Foto: Juraj Želiska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM