Katarína Jankeje Kultúra

Populárni ochotníci opäť na divadelných doskách: Hra odráža súčasnú dobu a spôsob života

Február bude nabitý rôznymi, žánrovo pestrými podujatiami. Určite by ste si nemali nechať ujsť ochotníkov z Tesár a hru, ktorá pranieruje malomeštiacky spôsob života i súčasnú dobu komunikačných technológií.

Ilustračný obrázok k článku Populárni ochotníci opäť na divadelných doskách: Hra odráža súčasnú dobu a spôsob života
Zdroj: Dnes24.sk

Za dva roky existencie ochotníci z Divalla Tesáre oživili už rôzne žánre, či išlo o veselohru, legendu, komédie, alebo rozprávky. Koncom minulého roku rozšírili svoj repertoár o pravú divadelnú klasiku – príbeh z pera Marie Kočanovej – Ježiško nám donesie mamičku. S hrou navštívili viaceré obce regiónu, fotografie i dojmy z miniturné si môžete prečítať v článku: Ovácie všade, kam prišli. Ochotníkov z Tesár nezastavil ani úraz mladej herečky

Tentokrát si pre fanúšikov divadla pripravili hru Všetko je inak, ktorá mala svoju premiéru na minuloročnej Noci divadiel 2015. Predstavenie ochotníckeho súboru vzniklo na motívy novely Od Silvestra do troch kráľov od Jozefa Miloslava Hurbana. A čo je hlavnou témou príbehu?

„Zosmiešňovanie a kritizovanie malomeštiackeho spôsobu života. V divadelnej hre, podobne ako v novele sa na pranier dostáva klebetníctvo, snaha dostať sa do vyššej spoločenskej vrstvy, túžba po bohatstve a peniazoch. Problémy, ktoré sú aktuálne odjakživa ale i problémy, ktoré nám doniesol dnešný svet komunikačných technológii, vďaka ktorým strácame osobný kontakt a stávame sa väzňami virtuálnej reality,“ uvádzajú ochotníci.

Hru odohrajú v sobotu 20. februára v priestoroch Kultúrneho domu v Tesároch so začiatkom o 17.00 hod. Informácie a predpredaj vstupeniek zabezpečuje Mária Bagová na tel. čísle: 0905 640 478.

Môže vás zaujímať:

Vybrali sme to za vás: 10 podujatí, ktoré vo februári odporúčame zažiť v Topoľčanoch a okolí

Spoločenský dom v Topoľčanoch plný hviezd: V hre SND vystúpi Maštalír, Koleník či Mórová!

Foto: Peter Zbončák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM