Katarína Jankeje Rôzne

Sympatická plavčíčka Kristína z topoľčianskeho kúpaliska: Nápadníkov počas práce neriešim

Bežný chod na kúpalisku pri bazénoch by sme si bez nich vedeli len ťažko predstaviť. Vyspovedali sme mladú a sympatickú plavčíčku z topoľčianskeho kúpaliska, študentku Kristínu. Prezradila, ako sa dá vydržať celý deň na slnku a aj to, či už toto leto musela niekoho zachraňovať.

Ilustračný obrázok k článku Sympatická plavčíčka Kristína z topoľčianskeho kúpaliska: Nápadníkov počas práce neriešim
Zdroj: Dnes24.sk

Prácu plavčíčky vykonávaš ako brigádu?

Áno, som študentkou Fakulty telesnej výchovy a športu UK v Bratislave, práve som ukončila bakalársky stupeň, našťastie úspešne (smiech). Prácu plavčíčky mám ako letnú brigádu už druhý rok. Minulú sezónu som si spravila záchranársky kurz, ktorý je pre túto prácu potrebný, na fakulte sme ho mali v rámci predmetu na škole.

Čo okrem kurzu je potrebné na túto pozíciu spĺňať?

Práca si samozrejme vyžaduje dobré plavecké schopnosti a zručnosti, s ktorými ako aktívna hráčka vodného póla pravdaže nemôžem mať problém. Taktiež je to je veľmi dôležitá funkcia, keďže preberáme veľkú zodpovednosť za kúpajúcich v bazéne.

Bola si už v situácií, keď si musela niekoho v bazéne zachrániť?

Za dva roky, čo pracujem ako plavčíčka som nemala tú možnosť niekoho zachrániť. Aj keď pár krát sa stalo, že moji kolegovia skákali do vody a zachraňovali topiacich sa ľudí, no práve v ten deň som ja službu nemala.

Celý deň si na slnku vo veľkých teplotách, ako to zvládaš?

Teploty zvládam celkom dobre, ale samozrejme je pravda, že slnko ma dosť vyčerpáva keďže pracujeme 9 – 10 hodín. Preto sa väčšinu času snažím byť v chládku pod slnečníkom. Keď to už nejde, tak používam šiltovku, opaľovacie krémy a samozrejme dodržiavam pitný režim.

Isto máš veľa nápadníkov, majú šancu, ak ťa pozvú na rande?

Nápadníci (smiech)? No určite sa zopár nájde, ale na kúpalisku to nejako neriešim. Je pravda, že dostávam zopár lichôtok, čo ma vždy poteší. Občas sa mi stane, že mi povedia že sa naschvál začnú topiť len, aby som ich zachránila, ale ešte sa o to nikto nepokúsil (smiech).

Čítajte aj:

Stánky na kúpalisku lákajú zákazníkov: KOĽKO zacvakáme za jedlo či nápoje?

Letné kúpalisko v Topoľčanoch s novinkou: ČO všetko na nás čaká počas prázdnin?

Letné kúpalisko so zmenami: TOĽKOTO zacvakáme za lístky po novom!

Plavčíčka Kristína z Topoľčian
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM