Katarína Jankeje Správy

Budeme pred známou predajňou platiť za parkovanie? Pozrite, AKO rozhodli poslanci!

Známe spoločnosť chce v Topoľčanoch zaviesť reguláciu parkovacích miest. Ako rozhodli mestskí poslanci?

Ilustračný obrázok k článku Budeme pred známou predajňou platiť za parkovanie? Pozrite, AKO rozhodli poslanci!
Zdroj: TASR

Na poslednom zasadnutí topoľčianskeho zastupiteľstva sa poslanci zaoberali viacerými bodmi. Mesto oznámilo výsledok verejnej súťaže, v rámci ktorej sa našiel kupec na budovu bývalého mestského úradu. Viac sa dočítate v našom článku: Bývalý mestský úrad na Bernolákovej je predaný: KOĽKO mesto zarobí?

Jednou z dôležitých tém bola aj žiadosť spoločnosti LIDL o ukončenie zmluvy o poskytnutí parkovacích miest a zabezpečení údržby z roku 2004. Práve jej ukončením by firma mohla vybudovať na parkovisku pri predajni rampovací systém, čím by si zákazníci za parkovanie museli platiť.

Parkovisko je plné, predajňa poloprádzna

Pred poslancov vystúpil Pavol Bucko, zástupca známej spoločnosti, podľa jeho slov žiadosť vychádza v ústrety zákazníkom, nie naopak.

„V minulosti sme odkúpili pozemok od mesta, kde následne bolo realizovaná výstavba predajne. V 2004 sa nám podarilo vytvoriť 37 parkovacích miest v prospech mesta a následne ich mohlo mesto využívať až doteraz. Našich zákazníkov neustále pribúda, stále častejšie sa stáva, že parkovisko je preplnené, ale v predajni je málo zákazníkov,“ objasnil dôvod žiadosti zástupca firmy.

„Sme si vedomí toho, že parkovisko je v tesnej blízkosti bytov v tejto lokalite. Náš zámer nejde proti obyvateľom mesta, ide o zvýšenie pohodlia pre nakupujúcich zákazníkov.“ Bucko vysvetlil, že v rámci návrhu regulácie parkovania, ktoré by sa vzťahovalo aj na parkovacie miesta užívané mestom, teda verejne prístupné miesta, by spoločnosť chcela vybudovať 17 nových parkovacích miest, ale v inej lokalite podľa určenia mesta.

Poslanci nesúhlasia

V diskusii vystúpili viacerí poslanci, Katarína Katonová so žiadosťou jednoznačne nesúhlasila.

„Chodím každý deň okolo predajne, na vašom parkovisku je večer tak 5 vozidiel, takže nehovorme o tom, že nakupujúcim bránia obyvatelia. Nemyslím si, že práve toto je dôvod vašej žiadosti.“

Predajňa prináša negatíva

O slovo sa prihlásila aj poslankyňa Haláková, ktorá býva v danej lokalite. „Obyvatelia sídliska platia daň za to, že tam stojí predajňa, ktorá prináša samé negatíva. V jednom paneláku riešime porušenú statiku, ďalším problémom je veľká hlučnosť, len nedávno sa riešila sťažnosť obyvateľov, ktorých hnevá non–stop, či vo dne či v noci, zásobovanie vašej predajne. Jediným pozitívom toho boli tieto parkovacie miesta. Za náš obvod preto hovorím návrhu jednoznačne nie,“ informovala Haláková.

Mestskí poslanci sa nakoniec hlasovaním zhodli, že spoločnosti nebude umožnené ukončenie viac ako desať rokov starej zmluvy, ktorá definuje poskytovanie parkovacích miest obyvateľom.

Čítajte aj:

Bude kasíno v centre Topoľčian? Pozrite si názory mestských poslancov

Foto: ilustračné

Rokovanie poslancov o parkovaní pri LIDLi
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM