Katarína Jankeje Samospráva

Otázna rekonštrukcia štadióna v Topoľčanoch: TAKTO odhlasovali poslanci!

Zasadnutie topoľčianskeho zastupiteľstva prinieslo rozhodnutie o plánovanej modernizácií futbalového štadióna. Aký je výsledok rokovania?

Ilustračný obrázok k článku Otázna rekonštrukcia štadióna v Topoľčanoch: TAKTO odhlasovali poslanci!
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

Členovia mestského zastupiteľstva na neplánovom zasadnutí rokovali o rekonštrukcii štadióna Vojtecha Schotterta. Kompletná prerábka mala pôvodne stáť viac ako 1,2 milióna eur, pričom príspevok od štátu prostredníctvom Slovenského futbalového zväzu predstavoval čiastku 750-tisíc. Na pleciach mesta tak ostalo pol milióna eur.

Poslanci projekt odmietli

Poslanci sa však bez väčšej diskusie vo vlastných radoch zhodli, že projekt sa neuskutoční. Ako informoval poslanec a predseda ekonomickej komisie Peter Žembera, dôvodov k tomuto kroku je viacero. „Firma, ktorá vyhrala súťaž by v rozmedzí 750-tisíc eur dokázala zmodernizovať iba dve tribúny, jednu pri bráne a druhú, ktorá je protiľahlá tej hlavnej. Išlo by teda o nedokončené dielo.“ Práve hlavnú tribúnu by muselo opraviť samotné mesto. Na zvyšné práce by tak vynaložilo rozhodne vyššie prostriedky ako plánovaných 500-tisíc eur v rámci spoluúčasti.

Ďalším problémom podľa poslanca boli zjavné nejasnosti v ešte nepodpísanej zmluve. V nej sú sumy uvedené bez DPH. „V konečnom dôsledku by mesto podľa zmluvy muselo na základe DPH vynaložiť na projekt o 250-tisíc eur viac ako bol pôvodný plán.

Rekonštrukcia nie je nereálna

Na zasadnutí sa k plánom vyjadril aj primátor Peter Baláž. „Projekt nie až taký výhodný pre mesto, ako sa predtým predpokladalo.“ Ako ďalej uviedol, mesto bude do budúcnosti uvažovať o využití už vyčlenených finančných prostriedkov na modernizáciu štadióna ako samostatného projektu mesta Topoľčany. Podľa neho sa v tejto sume dajú vykonať práce, ktoré by postačovali na kvalitné sledovanie domácich zápasov i vytvorenie možného tréningového priestoru pre hráčov.

Pozrite si video z diskusie poslancov!

Čítajte tiež:

Letné kúpalisko so zmenami: TOĽKOTO zacvakáme za lístky po novom!

Bývalý mestský úrad na predaj: V budove vzniknú byty, financie pôjdu na opravy ciest!

Foto: ilustračné

Rekonštrukcia futbalového štadióna - rokovanie
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM