Katarína Jankeje Samospráva

Osud Perly Juhu i zdraženie parkovného: SUMÁR top tém z mestského zastupiteľstva!

Nestihli ste sledovať všetky témy, ktoré sme vám priniesli z posledného zasadnutia? Máme pre vás riešenie. Pripravili sme sumár tých najdôležitejších tém a momentov z rokovania topoľčianskych poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Osud Perly Juhu i zdraženie parkovného: SUMÁR  top tém z mestského zastupiteľstva!
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

V Topoľčanoch sa konalo v poradí druhé riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva. Okrem iného poslanci rozhodli o žiadosti majiteľa bufetu Perla Juhu, ktorý mal záujem o ponechanie prevádzky na pozemkoch mesta, aj napriek predošlému zamietavému stanovisku. Rokovanie poslancov si môžete pozrieť vo videách, ktoré nájdete: O osude Perly Juhu je rozhodnuté: Pozrite si VIDEO z diskusie poslancov!

Od piatku 13. marca 2015 v Topoľčanoch zdražie parkovné. Na zasadnutí o tom rozhodli členovia mestského zastupiteľstva. Pôjde tak o prvé zvýšenie od roku 2009. Proti návrhu vystúpila poslankyňa Katonová, ktorá to považuje za zlý krok. Podrobné informácie o zmenách sa dočítate v našom článku: Parkovanie v Topoľčanoch zdražie: Poslanci odklepli nové sumy i zmenu prevádzkových ho­dín!

Mestskí poslanci na poslednom zasadnutí topoľčianskeho parlamentu diskutovali aj o výške svojich odmien. Oproti minulému obdobiu si poslanci odklepli vyššiu sumu, ktorá sa bude odvíjať aj od funkcií v odborných komisiách a mestských výboroch. Jednotlivé čiastky si prečítate v článku: Poznáme novú výšku odmien pre poslancov: TÚTO sumu si odklepli!

Dopravná situácia pri nemocnici a na okolitých uliciach síce nebola na programe zasadnutia zastupiteľstva, i tak túto tému poslanci v diskusii rozoberali. S otázkami na primátora sa obrátil poslanec Kotleba, podľa ktorého sa stav zhoršuje a mesto by tento problém malo riešiť. Video z diskusie nájdete v našom článku: Doprava pri nemocnici na pretrase: Kotleba chce riešenie, primátor má na vec jasný názor

Aj tento rok mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo granty pre rôzne združenia či kluby. Mesto tak rozdá tisícky eur. Najviac, teda po 900 eur dostane Hokejový klub, ako aj Športový klub Polície. Kompletný zoznam si pozrite v článku: Mesto siahlo do vrecka: TÝMTO subjektom rozdalo tisícky eur!

Na druhom zasadnutí mestského zastupiteľstva vystúpil poslanec Ján Paulík, primár traumatológie topoľčianskej nemocnice. Kolegov informoval o stave operačných sál, ktorý je podľa neho vážny, ako aj o petícií, ktorú zorganizovali zamestnanci topoľčianskej nemocnice s cieľom čo najrýchlejšie dosiahnuť potrebnú rekonštrukciu. Slová poslanca a zároveň primára traumatológie si môžete prečítať: Primár traumatológie Paulík: Do operačných sál začalo zatekať, rekonštrukcia je nevyhnutná!

O osude Domu kultúry poslanci diskutovali aj tentokrát. Zastupiteľstvo Topoľčian odhlasovalo podmienky, na základe ktorých si podnikateľské subjekty môžu prenajať časti tejto budovy. Nejde však o prvú súťaž, nakoľko o priestory nie je veľký záujem. Viac sa dozviete v článku: Poslanci schválili ďalšiu verejnú súťaž na Dom kultúry: Niektoré časti sú na prenájom!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM